Kuidas tehakse rohelist teed

Mida tehakse värskete teetaime lehtedega selleks, et need lõpuks auravas teetassis Sinu lauale jõuaksid? Ja miks üldse võiks teada, kuidas tee sinuni jõuab? Kuigi ideaalse tee retsepti välja kuulutamine on nagu perfektse õunakoogi retsepti otsimine - igal kokal on oma retsept ja kõik variatsioonid võivad olla ideaalsed, olenevalt tujust, aastaajast ja õunte sordist, on siiski mõned põhitõed, mille oleme oma lühikese teemeistri karjääri jooksul selgeks saanud. Teadmine, kuidas erinevad tooted meie toidulauale jõuavad, aitab meil teha teadlikke valikuid ning seega on see sama oluline kui teadmine, et piim pärineb lehmast või porgand kasvab mullas.

KÕIK ALGAB PÕLDUDELT

Puhtast teetaimest, ehk Camellia Sinensisest teed tehes on esimene ja kõige olulisem samm istanduste õige hooldamine ja hoolikas korjamine. Kuna kõik Renegade Tea Estate teed koosnevad ainult teetaime lehest, see tähendab, et me ei lisa teele lisa lõhna- ega maitseaineid, on taimede kvaliteedil ja põllumajanduslikel praktikatel tulemusele tohutu mõju. Kuid kuna ühe orgaanilise teeistanduste haldamine on hoopis suurem teema, jätame selle praegu vahele ning käsitleme kõiki neid protseduure, mis juhtuvad pärast värskete lehtede saabumist tehasesse.

1. NÄRBUTAMINE

Alustuseks laotame teelehed bambusrestidele närbuma. See annab lehtedele aega ensüümide tasakaalustamiseks, kuid siinkohal tuleb ettevaatlik olla, et lehed liiga kauaks restidele ei jääks ning oksüdeeruma ei hakkaks. Seda protsessi nimetatakse ka "puhkeajaks" - väikesed teelehed puhkavad stressitaolistest lahkumisest emataimest.

Vahemärkusena lisame, et kui kõik need protsessid ning sõnad segadust tekitavad, oleme kokku pannud ka väikese teesõnastiku.

Withering tea leaves

2. FIKSEERIMINE

Pärast väikest pausi bambusrestidel on kvaliteetse rohelise tee valmistamise järgmine samm fikseerimine - lehti visatakse mõned minutid kõrges kuumuses trummelkuivati laadses masinas. See kiire protseduur peatab lehtedes olevad ensüümid, takistab edasist oksüdeerumist ning annab rohelisele teele omase värske rohelise välimuse ja taimse maitse.

Kodus saate lihtsasti kontrollida, kas fikseerimine on korralikult tehtud - teelehed peaksid ka pärast teetassist läbi käimist ühtlaselt rohelised olema.

Fixing tea leaves

3. RULLIMINE

Rohelise tee tootmise kolmas etapp on rullimine. Selle protsessi käigus vabanevad lehtedes mahlad, mis annavad teele tugevama maitse. Lisaks on rullitud teelehti lihtsam pakki mahutada ning hiljem on teetassis lahti rulluvaid lehti imeilus jälgida. See protseduur võtab aega umbes 30 minutit.

3. KUIVATAMINE

Lõpuks asetatakse teetaime lehed jälle juba tuttavatele bambusrestidele ning pannakse suurde kuivatusmasinasse, et kogu niiskus teest välja saada ja tagada, et tee pakendis säiliks (tavaliselt säilib tee 1-2 aastat ). Igasugune tees sisalduv niiskus võib hiljem areneda erinevateks seenteks, seega on korralik kuivatamine üks olulisemaid samme. Pane tähele, et Sa ka kodus teepakke kuivas ja õhukindlas kohas hoiaksid!

Green tea from Georgia

Ja pärast mõnetunnist seal kuivatamist on see valmis - suurepärane roheline tee! Kogu tootmisring peaks kestma umbes 4-5 tundi, nii et hommikul korjatud lehed on juba õhtul nautimiseks valmis!

PS! Kui hakkate kodus rohelist teed valmistama, pidage meeles, et rohelise tee peale ei tohiks kunagi valada keevat vett! Ideaalne temperatuur on tavaliselt umbes 75 °C, kuid igal teepakil on tavaliselt ka sellekohased soovitused. Kui termomeetrit käepärast ei ole, hoidke lihtsalt kätt vee kohal ja kui see on soe, mitte kuum, on õige aeg vesi teele valada :)



Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.