Parimad teed algajale teejoojale

Kui teemaailm on Sinu jaoks alles uus, võib esialgu õige paki tee valimine üsna keerukas tunduda. Valiku lihtsustamiseks valisime Renegade e-poest välja just need teed, mis võiksid alustuseks kõige paremini sobida. 

Gruusia tee

Alustame rohelisest teest. Paljude jaoks seostub roheline tee mõruda maitsega. See on justkui midagi, mis on küll kehale väga hea, aga nagu paljud väga tervislikud asjad- ei maitse nii hästi. Rohelise tee mõrudust saab tegelikult üsna lihtsasti vältida- tee valmistamiseks tuleb lihtsalt kasutada pisut leigemat vett. Ideaalne temperatuur on umbes 70-75°C. Kui termomeetrit parasjagu käepärast ei ole, siis tunneb õige temperatuuri ka käega ära- kui kätt vee kohal hoides liiga palav ei hakka, on vesi parasjagu jahtunud. Õigesti valmistatuna võib roheline tee olla väga värske ja siidise maitsega. Gruusia teede puhul isegi looduslikult magus. Meie valikust on selle hea näide näiteks Green Velvet - mõnusalt mahe roheline tee. Selle tee puhul pole ka probleemiks, kui unustad teelehed natukene kauemaks tassi.

Must tee- paljude poolt nii armastatud, kui ka kardetud. Aastatepikkune rohelise tee populariseerimine on loonud Euroopas arusaama, et viimane on tervisele kuidagi parem ja must tee seevastu lausa halb. Meie usume teisiti (ja tegelikult ei ole ka väga palju temaatilisi uurimistöid, mis rohelist teed mustast kuidagi ettepoole seaks)! Oleme kirjutanud musta tee kasulikkusest ka eraldi blogipostituse, mida saad lugeda SIITKui mustade teedega varasem kogemus puudub või on pigem olnud ebameeldiv, siis soovitame alustada eriti mahedast kevadisest mustast teest. Näiteks Evening Lilac - mõnusalt mahe must tee, mille maitses on tunda ka magusat lillelisust. Ka ülejäänud mustad teed Renegade Tea Estate valikus on gruusia teele tüüpiliselt pigem mahedad, magusad ja puuviljased.

Kusagil tummisema musta ja värske rohelise tee vahel seisab oolong. Paljud inimesed ei tea sellest teetüübist väga palju, kuid jällegi saame omast kogemusest öelda, et see on kindlasti avastamist väärt! Oolong tee võib varieeruda peaaegu mustast kuni malbema peaaegu rohelise teeni ning sisaldada kõike vahepealset. Et esimene samm selle põneva maailmaga tutvumiseks teha, soovitame Miss Ohh Long'i- see oolong on täpselt musta ja rohelise tee vahepealne, millest leiab mustale teele omast siidisust, aga ka rohelise tee värskust. 

Gruusia must tee

Iga Renegade Tea Estate’i pakk tuleb instruktsioonidega just selle tee valmistamiseks, et saaksid kõikidest teedest maksimumi võtta. Eks lõpuks on siiski iga inimese maitse-eelistused erinevad ja sellepärast ei tasu ka eksperimenteerimist karta. Võid alati kasutada kas jahedamat või kuumemat vett, või lisada vähem või rohkem teelehti - sõltub Sinust endast.

Lisaks on paljudele inimestele jäänud mulje, et lahtisest lehest tee tegemine on paras peavalu, aga see ei pea nii olema. Teetegemise võimalusi on erinevaid, aga näiteks hea teesõela omamise korral, on teetegemine eriti lihte - paned lihtsalt sõela oma lemmiktassi, lisad teelehed ja vee ning saad sõela koos lehtedega veel  hõlpsalt mitmeks tõmmiseks kasutada.

Kui teede valmine ühe kaupa tundub siiski keerukas ülesanne, on e-poest võimalik valida teedekomplekt. Iga komplekti juures on alati ka informatsioon komplekti kuuluvatest teedest.

Milline iganes meie (või mõne muu poe) valikust Sinule kõige õigemaks osutub, tasub meeles pidada, et isegi kui pealtnäha kõrgema hinnaklassiga teed tunduvad midagi kauget ja sobilikku ainult tõelistele teegurudele, siis tegelikult on valik sinu. Alati on hea olla pisut Renegade- katsetada ning protsessist rõõmu tunda!

Teeleht

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.